Annars har jag försökt sätta ny fart på mitt mycket anspråkslösa myntsamlande. Tanken med det hela har från början varit att samla ihop ett trevligt material som i bästa fall kan användas i min framtida undervisning. Jag tror det kan vara ett bra grepp att försöka utgå från historiska föremål/tidsdokument såsom mynt, sedlar, frimärken, ransoneringskuponger etc. för att levandegöra undervisningen och skapa möjligheter att ställa nya frågor som kan angripa inte minst historien från ett lite annat håll.

Mynt kan till exempel studeras utifrån kungliga valspråk och varför inte låta den svensk-norska unionen introduceras genom att fundera över skillnader på mynt från 1904 och 1906? Frimärken kan å sin sida både användas till att fundera över svårgripbara begrepp som svenskhet och kultur och poststämplar från mindre orter säger onekligen något om förändringar i den svenska infrastrukturen och kan gärna koppla an till lokalhistorien.
Det vore onekligen spännande att höra om någon har erfarenhet, tankar eller idéer om hur man kan använda sig av t.ex. mynt/sedlar eller frimärken i sin undervisning. Vad finns det mer för lättillgängliga föremål som kan vara värda att samla på sig och som kan ha en roll att fylla i klassrummet?